Tisková místnost

SpaceMouse a ZBrush oznamují, že byly plně integrovány, aby byla práce 3D umělců snazší, rychlejší a produktivnější.

Monako, únor 2021: Společnosti 3Dconnexion a Pixologic spojily své síly, aby digitálním umělcům prostřednictvím pečlivé integrace řady 3D myši SpaceMouse a aplikace ZBrush nabídly ty nejlepší digitální sochařské a malířské zkušenosti. 3D umělci si nyní mohou užívat práce s přirozenou a plynulou navigací, oddávat se intuitivnímu pohlcujícímu zoomování a vychutnat si fantastickou manipulaci s nástroji a interakci ze všech úhlů.

Současně řada SpaceMouse umělcům umožňuje interakci se svým modelem, přičemž kombinuje všechny tyto aktivity a ponechává kurzor počítačové myši volný, aby nedošlo k přerušení toku a koncentrace a aby se jejich kreativita mohla zcela volně rozvinout. Řada SpaceMouse je jediným 3D účelovým a specializovaným produktem na trhu, který poskytuje intuitivní, snadnou a vysoce přesnou 3D navigaci.

Aplikace ZBrush je známá tím, že stojí za sochařskými ztvárněními populárních animovaných filmů, jako jsou Avatar, Pán prstenů, Star Trek, Piráti z Karibiku a Já, padouch. Používají ji také herní vývojáři společností, jako jsou Blizzard, Electronic Arts, Epic Games a Activision.

Kombinace 3D myši SpaceMouse společnosti 3Dconnexion a aplikace ZBrush rovněž umělcům umožňuje plynule do prostředí přidávat textury a tvary kliknutím na tlačítko, vytvářet makra pro oblíbené sochařské štětce, materiály a alfa efekty pro upřesnění znaků a rekvizit a bezkonkurenční rychlostí vytvářet modely a ilustrace. To vše zároveň při bezproblémové navigaci.

Při vývoji, a to zejména při tvorbě aktiv, si často nemůžete dovolit používat jeden 3D program s jediným způsobem navigace. Když se podíváte na univerzální 3D modeláře, modeláře specializující se na UV nebo retopologii, dále textilní simulační programy, částicové efekty a až po rendery, herní motory, CAD modeláře a materiálové a texturovací programy, pravděpodobně v daný den uvidíte nejméně 2 nebo 3 zcela odlišné způsoby navigace. Díky schopnosti používat jediný navigační nástroj, který je stejně intuitivní jako obracení, otáčení a pohybování předmětem v ruce, může být přechod mezi aplikacemi mnohem méně neohrabaný.“ vysvětlil Michael Pavlovich, vysoce vlivný ředitel pro Character Art a horlivý příznivce grafického editoru ZBrush, který má na sociálních sítích obrovské množství sledovatelů.

A dodává, že dostává „svobodu pohybu a svobodu věnovat více své mozkové kapacity tvorbě, místo aby se musel prodírat svalovou pamětí při hledání správného navigačního vstupu v závislosti na tom, jaké 3 nebo 4 programy může v ten den otevřít“. Připouští, že „s vědomím, jak mnohem více naplňující může být tvorba se správnými nástroji„, nachází uspokojení.

Antonio Pascucci, generální ředitel společnosti 3Dconnexion, vysvětluje, proč přijal nový segment trhu: „SpaceMouse společnosti 3Dconnexion nabízí obouruční pracovní styl, který usnadňuje vytváření digitálního obsahu v každém 3D prostředí, od produktového inženýrství až po architektonický design a zejména média a zábavu. Pro pochopení složitosti geometrie a třetího rozměru plastického tvoření je zásadní procházet detaily digitálního obsahu.

Umělci používající SpaceMouse mají tendenci pohybovat jí často a nepřetržitě, protože to nevyžaduje žádnou námahu nedominantní ruky a nepřerušuje proces modelování. Dostává se jim nesmírného množství pohledů na svůj výtvor. Znamená to, že objevují nový pohlcující trojrozměrný zážitek, který definitivně zvyšuje jejich kreativní inspiraci.

Jakmile jsme si všimli značného počtu uživatelů grafického editoru ZBrush, kteří chtějí používat SpaceMouse, stalo se naší prioritou zahájit se společností Pixologic technologickou spolupráci. Dnes jsme rádi, že jsme ve prospěch našich společných zákazníků dosáhli v rámci aplikace ZBrush skvělé navigace SpaceMouse. Jsme vděční vrcholovému vedení a inženýrům společnosti Pixologic za jejich oddanost úspěchu projektu.

Ofer Alon, zakladatel společnosti Pixologic, říká: „Když jsem spatřil SpaceMouse poprvé, byl jsem skutečně ohromen vysokou kvalitou tohoto zařízení a funkčností, kterou může umělcům pracujícím v aplikaci ZBrush nabídnout. Proto jsem se rozhodl se společností 3Dconnexion spolupracovat a tento jemný nástroj integrovat do aplikace ZBrush. Tato integrace, která nabízí umělcům pracujícím v aplikaci ZBrush plynulou navigaci ve 3D prostoru, a tím i intuitivnější a efektivnější proces tvorby umění, mi dělá velkou radost.

O společnosti Pixologic

Pixologic je výrobcem přední digitální sochařské aplikace ZBrush, jejímž cílem je zjednodušit vědu, která stojí za generováním počítačové grafiky. Aplikace ZBrush je široce používána filmovými studii, vývojáři her, výrobci hraček/sběratelských předmětů, návrháři šperků, designéry automobilů/letecké techniky, ilustrátory, inzerenty, vědci a dalšími umělci po celém světě. Aplikace ZBrush získala za svou technologii a posilující nástroje, které uživatelům poskytují intuitivní a vizuální kontrolu nad vytvářenými digitálními obrazy, ocenění Academy Award.

O společnosti 3Dconnextion

Společnost 3Dconnexion vytváří pro designéry a projektanty nejpokročilejší, nejpřesnější a nejpohodlnější periferie na světě. Naše produkty, optimalizované pro více než 300 softwarových balíčků, pomáhají lidem v různých odvětvích efektivněji vytvářet lepší návrhy.

Dominika Bugajska-Skwara

Tel. +48713435798